Narancsos ecet tesztelve

Orbán Szilvi | március 14, 2013
Jelentem elkészült! Mikor felbontottam az üveget, kellemes narancsos illat csapott meg. Persze csak óvatosan szagoltam, mert az ecetnek azért elég intenzív ereje van még így is. :)
A kész ecetet egy üres almaecetes üvegbe töltöttem át. Annyira szép színe van szerintem :)
(az előzményt itt olvashatjátok, ha valaki lemaradt volna)

Teszteléshez a mosdókagylót szemeltem ki, kellően koszos volt ahhoz, hogy jól szemléltessen a hatást :) Direkt nem takarítottam le a héten a turbó törléssel, hogy majd ma meg tudjam mutatni nektek :)
50 ml ecetet használtam fel, amit hígítottam 50 ml vízzel, de még így is erős a narancsos illat ;) Azt hittem, hogy az ecet kioldja majd a héjban levő olajat és ettől egy kicsit olajosabb lesz, de nem, tökéletesen működött, a mosdó pedig szebb lett, mint volt :) Az illat pedig tényleg narancsos!

Ilyen volt előtte


S ilyen lett, miután befújtam és letöröltem


Nyugodtan próbáljátok ki ti is :)

2 megjegyzés:

  1. Hmm... ezt nekem is ki kell próbálnom! Ecettel takarítok, de az Zuram kész van a szagától, annyira nem csípi. Ennél inkább a narancs vagy az ecet illata dominál jobban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kellemes narancs illata van, de azért érződik az ecet is, viszont nem olyan intenzív, mintha sima ecetet használnék. Azt mondanám, hogy a kettő kiegyenlíti egymást, egyik sem dominál. Lehet, hogyha több ideig lenne az üvegben, akkor erősebb lenne a narancsillat, de így is nehéz volt kivárnom a 14 napot :)
      Árban talán akkor költséghatékonyabb, ha amúgy is fogyasztásra vennék meg a narancsot és a héját kidobnánk. De ha csak kimondottan ezért vennénk meg, a mostani árak mellett talán többre jönne ki, mint bármelyik ecetes tisztító :)
      Az én párom sem tudja elviselni az ecetszagot, de ennél nem fintorgott :))
      Én azt mondom, próbáld ki, veszteni nem vesztesz vele semmit sem :))

      Törlés