AVON újdonságok - Szeptember

Orbán Szilvi | szeptember 29, 2017

Amikor megkaptam a szeptemberi újdonságos hírlevelet, csak kapkodtam a fejem, alig tudtam választani, annyi jópofa újdonság volt. Nagyon csábítottak a Planet Spa fürdő-és tusolóolajai (Planet Spa Relaxing Thailand és Planet Spa Moroccan Romance) és nagyon húzott a szívem gyerekkorunk kedvenc illatú habfürdőihez is (almás sütemény és rágógumi), de most mégis egy parfüm és egy hajápoló termékcsalád mellett tettem le a voksomat, s hogy mennyire váltak be, az a bejegyzésből kiderül ;)


Tartozom egy vallomással: az AVON Scent Essesnce Velvet Amber kölnijét már azelőtt használatba vettem, mielőtt lefotóztam volna ehhez a bejegyzéshez, ugyanis miután kibontottam a csomagot és megszagoltam, nem akartam más parfümöt használni. Annyira finom illata van, ha elfogy, biztos, hogy beszerzek még belőle egy üvegcsét és remélem állandóan kapható lesz majd, mert nekem KELL! Számomra most ez a tökéletes őszi illat, kicsit fűszeres, kicsit gyümölcsös, kicsit nőies, egyszóval telitalálat, lehet a virágos-gyümölcsös illatjegyek mellé bekúszik az orientális-gourmand is? 


Fejillat: grépfrút, csillagánizs, frangipáni
Szívillat: fehérrózsa, vanília, jázmin
Alapillat: könnyed ámbra, kasmírfa, pézsma

Az alapillatban pont azok szerepelnek, amiket nem igazán szeretek - sőt igyekszek kerülni -, de ezek olyan különös harmóniát alkotnak a gyümölcsös, virágos illatjegyekkel, hogy beleszerettem. Bocsi a túlzásért, de ez van, ritkán fog meg ennyire egy parfüm, de ennek a kis drágaságnak sikerült. 


A kupak is furmányos, bár szintén lehetne egy kicsit kiforrottabb, minőségibb. A kis pöcök levételével tudjuk kifújni, ha pedig visszapattintjuk, akkor nem tudjuk lenyomni a pumpát, csak vigyázzunk, nehogy elhagyjuk azt a kis bigyuszt (khm, ezt inkább magamnak mondtam, amolyan intésként :D)...

Szeretek kísérletezgetni a samponokkal, kell is a változatosság, mert észrevettem, hogy ha hosszú ideig csak egyfélét használok, akkor megszokja a hajam és sokkal hamarabb zsírosodik, sokkal hamarabb elmúlik az a wow! érzés (gondolom tudjátok, miről beszélek :)), így vagy egy korábbi kedvenchez térek vissza, vagy kipróbálok valami újat. Az AVON hajápolói közül már többfélét kipróbáltam, volt már vörösáfonyás samponom és balzsamom, öblítésnélküli hajbalzsamom és most ismét egy sampon-balzsam párost választottam.


Ősszel eleve több hajszáltól szabadulunk meg, mint általában, de sajnos vannak olyanok, akik állandó hajhullással küzdenek. Az AVON Advance Techniques hajhullás elleni termékcsaládja igyekszik segíteni, hogy minél kevesebb hajszál landoljon a lefolyóban vagy maradjon a hajkefénkben. A keratin és arginin tartalmú termékcsaládot a hajerősítő kapszulák ihlették, és állítólag erősítik a haj struktúráját és visszaállítják az ellenálló képességét. 


Az első használatkor a sampon illata nagyon emlékeztetett valamire, de nem tudtam rájönni mire. Aztán egyszercsak bevillant: gyerekkoromban a rázókeveréknek volt ilyen illata. Annak ellenére, hogy tetőtől taplig fehér foltok borítottak, az illatát szerettem :) Kellemesen mentolos illata van, de nem annyira, hogy zavarjon, és a hajamon sem marad meg tartósan az az illat, sőt egész kellemes lesz, néha azon kapom magam, hogy a hajamat szagolgatom :D Némely samponnal ellentétben könnyen habzik és könnyű kimosni is, használata után nem éreztem sprődnek a hajam, nem éreztem azt, hogy muszáj utána hajbalzsamért nyúlnom, igazából nagyon szeretek vele hajat mosni, olyan jó krémes, puha habja van *.*


De ha már van egy egész termékcsalád erre a problémára, akkor kipróbáltam a balzsamot is, ami először alig akart kijönni a flakonból, de végül én nyertem. Az illata ugyanolyan, mint a samponnak, egy diónyi mennyiséget oszlattam el a hajam közepétől a hajvégekig. Kicsit nehéz adagolni, mert ahhoz, hogy kinyerjük a flakonból elég erősen kell megnyomni, ennek köszönhetően vékony "sugárban" jön a balzsam, és ha nem figyelünk, hatalmas mennyiség landolhat a tenyerünkön. A kiöblítése is viszonylag hamar ment, a hajam utána puha volt, és amin nagyon meglepődtem: könnyen ki tudtam fésülni, ami nálam nagy szó! Ha nem használnék naponta hajlakkot, akkor valószínűleg tovább bírnám hajmosás nélkül (a copfomon érzem, hogy még simán bírná pár napig), de így két-háromnaponta muszáj hajat mosnom. 

Szerencsére ismét jókat sikerült választanom, sajnos (na jó, nem sajnos ;)) most sem sikerült negatív tapasztalatokról beszámolnom az AVON-os termékekkel kapcsolatban és nagyon bízom benne, hogy ez így is marad ;)

Nektek is jobban hullik ősszel a hajatok? Milyen praktikák váltak be ilyenkor? Nektek mi a kedvenc őszi illatotok?

2 megjegyzés:

  1. Tetszett a cikk! :) a Scent essence parfümöket én is kedvelem viszont szomorúan vettem észre, hogy nem maradnak sokáig meg és mindig új illatokkal állnak elő. Lehet, hogy butaságot mondok, de mintha mindig évszakhoz illően találnának illatot. Nekem volt egy nagy kedvenc illatom a S.E-től de kivették a forgalomból. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem jó hír, remélem valahogyan még elérhetőek lesznek, főleg ez az illat, mert szerelem lett és olyan gyorsan fogy, hiába szeretnék rá vigyázni :(

      Törlés